home_emmy_bergsma

” De natuur is voor mij een bron van wijsheid en een spiegel voor het menselijk bestaan. Dit gegeven voert me naar een gebied waar de ware aard van de natuur, die van de mens raakt.

Het fascineert me om de natuur haar gang te zien gaan, als er geen menselijk ingrijpen is, en mijn observaties van de veerkracht van de natuur op verschillende plaatsen in de wereld, zoals in het oerbos van Bialowieza, de heilige waringinbomen in Indonesië, de majestueuze kastanjebomen in het stadspark in Zwolle. De bomen zetten me ten volle in het besef van mijn eigen staat van zijn, en van mijn persoonlijke tijdsbeleving. Ik laat me leiden door de levenscyclus van ontkiemen, bloei, verval, dood, schaduwtijd en leven.

Ik vermoed dat achter het zichtbare van de natuurlijke wereld van bergen, bomen, eilanden een oneindige wereld bestaat, die met de visuele werkelijkheid vervlochten is. Een wereld van oerwijsheid waar ik met iedere tekening of natuurobservatie sterker van doordrongen raakt.

Over het tekenproces zelf: Tijdens het tekenen nemen de eerste sporen van de nieuwe tekening gaandeweg in betekenis toe. Zodra ik vermoed dat ik een dieper gelegen deel van mijzelf heb verwezenlijkt is het goed, en af. ”

Emmy Bergsma 2019

Wil je een bestelling plaatsen voor het boek Among The Trees?

De prijs is 24 €, verzendkosten 4,50 €

Bestellen en kopen kan bij:

 

Wil je het boek liever bij mij bestellen?

Stuur me dan een berichtje:

mail@emmybergsma.nl


@