home_emmy_bergsma

” De natuur is voor mij een bron van wijsheid en een spiegel voor het menselijk bestaan. Dit gegeven voert me naar een gebied waar de ware aard van de natuur, die van de mens raakt.

Ik vermoed dat achter het zichtbare van de natuurlijke wereld van bergen, bomen, eilanden een oneindige onzichtbare wereld bestaat, die met de onze vervlochten is. Een wereld van oerwijsheid waar ik met iedere tekening of natuurobservatie sterker van doordrongen raakt.

Het fascineert me om de natuur haar gang te zien gaan, als er geen menselijk ingrijpen is, en mijn observaties van de veerkracht van de natuur op verschillende plaatsen in de wereld, zoals in het oerbos van Bialowieza, de jungle met waringinbomen in Indonesië en de kastanjebomen in het stadspark in Zwolle, zetten me ten volle in het besef van mijn eigen staat van zijn, en van mijn eigen tijdsbeleving. De levenscyclus van ontkiemen, bloei, verval, dood, schaduwtijd en leven.

Over het tekenproces zelf: Tijdens het tekenen nemen de eerste sporen van de nieuwe tekening gaandeweg in betekenis toe. Zodra ik vermoed dat ik een dieper gelegen deel van mijzelf heb verwezenlijkt is het goed, en af. ”

Emmy Bergsma 2019

Wil je een pre-order plaatsen voor het boek Among The Trees?
Vul je dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

De prijs is 22,50 bij ophalen, bij versturen komt er 4,50 verzendkosten bij.
De verwachte datum 06 06 2021

Wil je het ophalen?
– dat kan tijdens de expositie in Kunstverein Ahlen [D] van 6 juni – 18 augustus, of op afspraak in Zwolle.
Of per post ontvangen?
– laat dan ook even je postadres achter.

Laat me even weten waar je voor kiest.

Met hartelijke groet en dank alvast voor je bestelling,

Emmy Bergsma


    @